Perse na lotojne syte kur qerojme qepe?

Brenda qepes ka substanca qe kur bashkohen me njera-tjetren shkaktojne lot ne sy.Keto lende jane te ndara nga cipat e brendshme te qepes.Por kur e presim qepen,ato bashkohen me njera-tjetren.Ne keto caste ,gazi i acidit sulfurik qe clirohet na djeg syte dhe i ben ata te lotojne.Per te parandaluar kete, mund ta presim qepen prane nje cezme me uje te rrjedhshem.
Dhe keshtu acidi sulfurik largohet me ujin.Gjithashtu edhe nje fete limoni e vendosur afer vendit ku do te presim qepen e thith gazin qe leshohet.
Perberja e ketij gazi lotsjelles mund te prishet menjehere edhe me nje nxehtesi te ulet.Prandaj qepa e pjekur ne gatime nuk na i djeg syte.

Advertisements

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni / Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni / Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni / Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni / Ndryshoje )

Po lidhet me %s