Si lindi 1 Qershori?

Sot është 1 Qershori,Dita Nderkombetare e Fëmijëve.

Tashmë kjo ditë është kthyer në një ritual të përvitshëm festiv ku ata që festojnë dhe gezojnë më shumë janë sigurisht të vegjlit.

1 Qershori tashmë vec ceremonive festive mbart me vete edhe apelin për më shumë vëmendje ndaj fëmijëve të varfër dhe jetimë. Në fakt 1 Qershori e ka origjinën nga Shtetet e Bashkuara dhe Kina. Në vitin 1925 konsulli i përgjithshëm Kinez në San Francisko mblodhi sëbashku një numër të konsidesueshëm fëmijësh jetim Kineze të celebronin në festivalin e ”Anijes së Dragoit”.

Kjo gjë rastisi të ishte në të njëjtën ditë me konferencën në fjalë. Festa e 1 Qershorit filloi të festohet pas dy vitesh. Shumë vende të botës e kanë pranuar atë si festën ndërkombëtare të femijëve dhe realizojnë festime të cilat kanë si qëllim të rrisin vëmendjen në drejtim të mirëqënies së tyre. Sot kjo ditë festohet në të gjithë botën

Advertisements